Hogyan lettem cukrász?

2022.04.02

Szerintem Mindenki kíváncsi, hogy jutott el odáig a másik ahol most van.

Így én most el is mesélem neked :)

Hol is kezdjem? 

Talán a csoki,süti és sütés szereteténél.. 12 éves koromig Gyomaendrődön (pontosabban Gyomán ezt azok értik a legjobban akik odavalóak ) éltünk ahol az anyai nagyszüleim is,mégpedig pár utcára tőlünk. Nagymamám minden családi eseményre készített legalább 2-3 fajta süteményt meg azért egy-két sósat is(kicsit örököltem a mindenről bőséggel gondoskodást  :) )  De igazából családi esemény se kellett nagyon sokat sütött főzött, de ha mást nem valami csokit mindig tudtam enni.Ha náluk aludtam az egész napom az evésről szólt főleg édesség evésről. De azért akadt olyan is, hogy együtt sütöttünk főztünk és biztos vagyok benne, hogy ennek köszönhetően is szeretek  ennyire a "konyhába" lenni. Mert vele mindig jól éreztem magam és ha ráuntam akkor csak mehettem amerre látok csinálhattam mást majd ő befejezte, na ez most már nincs így :)

Térjünk át másik Mamámra hiszen ő is sütött,főzött. Mondjuk ő úgymond hivatás szerűen inkább.Nagyon sok közös kókuszgolyó csinálásra emlékszem ám :) és szerintem még Tesóm is beszállt a munkába akkoriban.Nála is minden családi összejövetelen étel és süti özön. A nagymamák már csak ilyenek de ez így van jól!

És most itt azt hihetnénk, hogy innentől kezdve meg sem álltam a sütéssel főzéssel...el kell keserítselek nem így volt. Hiszen én ezek közben versenyszerűen kajakoztam 7 éves koromtól egészen 17 éves koromig. És igen olimpia bajnok kajakozó akartam lenni, és akkor ott úgy gondoltam én ezért meg is teszek mindent de most visszagondolva már értem mi miért nem volt elég. Nagyon nehéz volt beismerni ,hogy ami eddig az életem kb.90%-át kitette fel kell adjam. Nem igazából nem lett volna muszáj feladni de én azt tartottam és tartom továbbra is, hogy ha valamit csinálsz vagy csináld 100000%-ig vagy sehogy ha el lazázod senkinek nem teszel jót vele.Bocsánat itt idéznem kell egy kedvencemet Yodát "Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld."Így le kellett zárnom egy hosszú korszakot az életemből és ki kellett találnom mi is éltet mit is szeretnék csinálni.

Középiskola 12.osztály el kell döntened.. merre? de merre is ? Sokáig gondolkodtam azon, hogy rendőrnek menjek de valahogy nem stimmelt a másik gondolat pedig a cukrász volt, ne kérdezzétek, hogy hogyan egyszerűen egy belső sugallat ezt nyomatta...olyannyira megfogott ez a belső hang, hogy nem is jelentkeztem sehova csak CUKRÁSZNAK.

Hamarosan jön a folytatás.. ;)